Aiheen ‘Kalteva Company’ artikkelit

Kalteva Company

Kirjoitettu: kesäkuu 3, 2010 kirjoittaja: admin

Kalteva Company on helsinkiläinen ammattilaisnukketeatteriryhmä. Kalteva Co. pyrkii projekteissaan aitoon monitaiteellisuuteen, eikä se kumarra genrerajoja. Kalteva Co. tekee tekijöidensä näköisiä esityksiä, ja nukketeatterin ohella tärkeään rooliin ovatkin nousseet tanssi ja fyysinen teatteri.

Kalteva Company perustettiin viiden nukketeatteriopiskelijan toimesta vuonna 2008. Ryhmän jäseniä yhdisti ennen kaikkea halu jatkaa nukketeatterin tekemistä mahdollisimman täysipäiväisesti  opiskelujen jälkeen. Alkuperäisellä kokoonpanolla  ehdittiin toteuttaa kaksi projektia: Taming of a Dragon vuoden 2009 kesällä Novgorodissa ja Herra Bonsdorffin puutarhakierros Brinkhallin kartanossa Turussa vuosien 2008 ja 2009 kesinä.

Tällä hetkellä Kaltevan aktiivijäseniä ovat Turun ammattikorkeakoulun nukketeatterilinjalta valmistuneet  Maija Linturi ja Johanna Kultala sekä vuonna 2011 ryhmään liittynyt tanssitaiteen maisteri (Teak) Leena Harjunpää. Tavoitteena on pitää Kalteva co. eräänlaisena jäsentensä vapaana temmellyskenttänä, jossa ilmaisua ei ole rajoitettu tiettyyn tyylilajiin tai kohderyhmään. Ryhmä haluaa säilyttää avoimuuden erilaisille ideoille, ehdotuksille ja vaikutteille, myös muualta kuin nukketeatterin piiristä tuleville.